Welke prijsklasse zoek je
12 Resultaten

Groen

Ontdek wat authentieke Perzische tapijten bijzonder maakt.

Meer informatie
    Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

mosgroen, donkergroen, grasgroen, bladgroen, lichtgroen, mintgroen, olijfgroen, appelgroen en ga zo maar door! De kleur groen is een diverse en energievolle kleur! Wie wordt nou niet blij van de lente waarin het eerste frisse groen weer aan de bomen groeit. Wie van de natuur houdt, is een liefhebber van de kleur groen! Dus waarom ook niet de kleur groen in je interieur? Het is bovendien een kleur die je laat ontspannen. Een vloerkleed groen is de perfecte oplossing voor een subtiele groene boost aan het interieur!

Waar staat groen voor?

Groen heeft een grote impact op het menselijk brein. De combi van geel een blauw staat voor natuur en gezondheid. Alle blaadjes, planten, bloemen en grassprieten; de kleur groen is oververtegenwoordigd in de natuur. Voel je je ook verfrist en rustig als je in de lente of zomer even buiten in de natuur geweest bent? Dit komt omdat de kleur groen een rustgevend effect op ons heeft. Het ontspant je zenuwstelsel en onderdrukt honger. Daarnaast kan het ook de bloeddruk verlagen. het staat voor vers, vruchtbaarheid, nieuw leven en voorjaar. Maar ook voor vernieuwing, vertrouwen en veiligheid. Groen in een interieur geeft rust, harmonie en ontspanning. Zeer geschikt dus voor een kamer waar je wilt ontspannen! Er zitten ook andere kanten aan de vloerkleed groen; denk aan verveling, jaloersheid en weerstand.

Groen gras in je interieur!

Als je in een stad woont of geen tuin hebt, kan je de natuur soms best missen. Door de kleur groen toe te passen in je interieur haal je de natuur in huis. Dit kan door middel van planten, maar wie geen groene vingers heeft kan dit niet de meest ideale optie zijn. Een vloerkleed groen is dan de ideale optie! Zo lijkt het net alsof je je eigen grasveld in je huis hebt. Daarnaast is een tapijt subtiel en te combineren met andere prachtige meubels. Hij ligt niet direct in het zicht als je er meubels opzet maar geeft wel de groene sfeer die je zoekt!

Groen is daarnaast prachtige te combineren met andere kleuren. Donkergroen staat prachtig bij houttinten, maar ook bij roze, geel en beige. Of wat dacht je van wit of grijs. Wie voor een spannender optie gaat combineert groen met leer of met blauw.

Een kleine tapijt van 170×240 cm met groene kleuren bij een donker bruin tapijt kan de woonkamer gezellig en sfeervol maken

vloerkleed groen uit het Midden-Oosten

Op het gebied van tapijten is er veel groen verkrijgbaar. Van egale groene tapijten tot oosterse motieven. maar ook het vintage groen wordt breed vertegenwoordigd. Uit het land van de tapijten, Iran (ook wel het voormalige Perzië), zijn de groene vloerkleden meer turquoise van kleur. Met diverse motieven en handgemaakte kleine details. in het midden bevindt zich veelal een medaillon met daarom heen bloemen. Ook uit het Midden-Oosten komen de prachtigste groene tapijten. Deze zijn vergelijkbaar met de Perzische vloerkleden.

Een groen tapijt is zo gek nog niet! Het diverse aanbod maakt dat er voor ieders smaak wel een optie is. Bovendien ideaal voor de natuurliefhebbers onder ons die graag een stukje natuur in huis halen. Weet jij al welke je wil?