Het handgeknoopt tapijt: een duurzame keuze

Handgemaakte Perzische tapijten hebben een wereldwijde bekendheid om hun schoonheid en gedetailleerde kunstwerken verworven. Al eeuwenlang worden er uit Perzië de prachtigste tapijten vervaardigd. Een ambacht die van generatie op generatie is doorgegeven en zich heeft ontwikkeld. De tapijten worden over heel de wereld in belangrijke overheidsgebouwen of publieke instellingen gevonden. Ze stralen luxe en macht uit en vullen een ruimte met warmte en kleur. Er wordt jaren gedaan over het produceren van deze tapijten, want bij het knopen komt een opperste staat van nauwkeurigheid, concentratie en zorgvuldigheid kijken. Hierdoor zijn de Perzische tapijten een van de sterkste tapijten en gaan ze tientallen jaren mee.

Het handgeknoopt tapijt, een duurzame keuze

 

Anno 2020 spelen er op wereldtoneel verschillende ernstige onderwerpen. Het coronavirus, de klimaatveranderingen en oorlogen zijn voorbeelden van grote vraagstukken. Bij alle drie speelt een belangrijk thema die iedereen persoonlijk aanspreekt: duurzaamheid. Voor het klimaat is het belangrijk dat wij zorgvuldig met deze planeet omgaan en onze spullen hergebruiken. Maar ook met het oog op de coronacrisis en de oneindig veel conflicten die er spelen, is duurzaam met je spullen om gaan belangrijk.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

 

Wat is duurzaamheid? De Brundtland Commissie (wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling) heeft het als volgt omschreven: “Ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Duurzaamheid wil in Jip en Janneke taal zeggen: ga op zo’n manier met het milieu en je bezittingen om, dat je eigen kinderen later geen last ervan zullen ondervinden. 

Perzische tapijten zijn super duurzaam

Toch is menig mens er met mij over eens dat een mooi interieur een factor is voor een goed welzijn. Het inrichten en stijlen van je woon-, slaap- of badkamer is voor veel mensen een plezierige bezigheid. Maar richt jij je huis ook duurzaam in? Voor wie duurzaam zijn huis wil inrichten is een handgeknoopt Perzisch tapijt een prachtige uitkomst. Naast dat het in bijna alle interieurs prachtig staat is het een super duurzaam product! We leggen je in dit artikel verder uit waarom!

Gemaakt van duurzame materialen

Een handgeknoopt Perzisch tapijt wordt van natuurlijke materialen gemaakt. Voor de wol wordt schapen wol, katoen en zijde gebruikt. Dit zijn natuurlijke producten die duurzaam gemaakt kunnen worden.

Daarnaast zijn deze producten afbreekbaar in de natuur. Ook het kleuren van de tapijten wordt al eeuwenlang gedaan met planten en mineralen. 

 

Duurzame werkwijze

Ook de werkwijze van handgeknoopte Perzische tapijten is duurzaam. Ze worden namelijk met de hand geknoopt. Hierbij komen enkel hand en spandiensten kijken. het is een ambacht, die door de eeuwen heen generatie op generatie met veel liefde en passie is door gegeven. Je kan wel concluderen dat naast een duurzaam product het Perzische tapijt ook een product is vol van liefde en toewijding. Je hebt niet zomaar iets in handen, maar een meesterwerk waar vaak veel symboliek en verhalen in verwerkt zijn.

De levensduur van een Perzisch tapijt

De belangrijkste reden waarom Perzische tapijten zo duurzaam zijn is wel omdat ze heel erg lang meegaan. Een Perzische tapijt gaat ruim 80 jaar mee! Maar zelfs tapijten uit 1300 zijn nog in goede staat te vinden in musea of grote particulieren verzamelingen.

 

Met een handgeknoopt Perzisch tapijt bent u veilig

Er komt heel wat kijken bij een duurzaam leven. wat is wel verantwoord en wat niet? Hoe worden producten gemaakt en wat voor effect hebben ze op mens en milieu. En niet te vergeten: wat voor invloed heeft mijn keuze op de volgende generatie? Bij het kopen van een handgeknoopt Perzisch tapijt hoeft je zich hier geen zorgen om te maken. Deze tapijten worden milieubewust gemaakt, met natuurlijke producten die op een natuurlijke wijze afbreekbaar zijn. Ook gaan de Perzische tapijten lang mee, waardoor je er maar één voor jouw hele leven aan hoeft te schaffen.

Zo geniet je samen van een prachtig ambachtsproduct, gemaakt met veel liefde, toewijding, concentratie en nauwkeurigheid.

Bekijk alle handgeknoopte tapijten op voorraad.