Welke prijsklasse zoek je
12 Resultaten

Zwart

Ontdek wat authentieke Perzische tapijten bijzonder maakt.

Meer informatie
    Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Zwart vloerkleed kopen?

Pik zwart, vaal zwart en diep zwart; van zwart heb je niet heel veel varianten zoals bij de meeste kleuren. Toch zie je het tegenwoordig steeds meer terug in interieurstijlen. Het staat strak, formeel maar heeft ook iets mysterieus. De kleur zorgt vaak voor diepe contrasten. Zwart wit, of zwart met geel. Durf jij het aan om zwart vloerkleed toe te voegen aan je woon of slaapkamer? Voor veel mensen is dit een grote stap, en wordt het snel als duister gezien. Voor wie wel de uitdaging aandurft zijn er tientallen prachtige zwarte vloerkleden op de markt! Hierdoor creëer je niet in 1 keer een duister hol en breng je toch het gewenste contrast.

Wat is de betekenis van zwart?

Allereerst, waar staat zwart voor? Veel mensen associëren het met duister, horror, nacht en angst. Dit omdat de kleur wit niet in zwart voor komt en waar geen licht is treedt angst op. Toch heeft een vloerkleed zwart naast negatieve associaties ook positieve associaties: denk maar eens aan een peperdure zwarte auto. Was deze knalroze, groen of paars geweest had de elegantie er niet vanaf gespat. Zwart staat voor kracht en elegantie. Het heeft ook iets prestigieus, bijvoorbeeld de zwarte band bij judo.

Het is dus aan jou wat je uitstraalt met een zwart interieur. Wil je duister en angst creëren of hou je wel van spanning, dan zullen veel zwarte elementen in je interieur je wel bevallen. Wie enkel voor de elegantie en kracht van zwart gaat doet zich er goed aan om de kleur zwart te combineren met andere kleuren. Voor een krachtige sfeer staan de felle kleuren goed bij zwart, denk aan geel, rood en groen. Voor een meer huiselijkere en warme sfeer staan alle houttinten en wit goed bij zwart. In alle gevallen brengt zwart altijd iets mysterieus met zich mee.

Zwart op de vloer

Een zwart tapijt is voor een huiselijke sfeer ideaal. Het ligt niet direct in het oog maar geeft wel de elegante en krachtige sfeer. Wil je het wel direct zichtbaar hebben dan is het slim om niet te veel meubels er op te plaatsen en de kleur zwart in details terug te laten komen in de rest van je interieur. Als jouw banken bijvoorbeeld donker zijn dan kan je beter kiezen voor een groen vloerkleed.

Zwarte vloerkleden zijn in diverse varianten verkrijgbaar. Denk aan egale tapijten, maar ook met motiefjes en kleine details. Ook zijn er mogelijkheden van een lange fluffy haren tot een korte pool. Wie een warme uitstraling wil zal sneller voor de fluffy haren gaan, dan wie zich meer richt op elegantie en kracht. Toch te donker dan kan je kiezen voor een grijs vloerkleed.

In de Perzische en oosterse tapijten wereld is zwart een weinig voorkomende kleur. Wordt er zwart gebruikt dan is dit meestal in combinatie met andere kleuren. Veelal beige of wit. Vaak worden zwarte tapijten op den duur ook grijzig, dit komt door het gebruik maar ook de leeftijd van het tapijt. Een Perzisch vloerkleed wordt met de hand gemaakt met natuurlijke materialen. Bij Tapijtenkelim zijn onze alle kleden handgemaakt.   Door de tijd heen vergaan deze materialen waardoor de kleur verandert. Dit geeft het tapijt een hippe vintage look. Het vergaan van de materialen wil niet zeggen dat deze vloerkleden snel stuk gaan. Het zijn ijzersterke vloerkleden, omdat ze met de hand gemaakt worden!