Welke prijsklasse zoek je
12 Resultaten

Bruin

Ontdek wat authentieke Perzische tapijten bijzonder maakt.

Meer informatie
    Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Mokka bruin, donker bruin, poepbruin, kastanjebruin, koffiebruin of houtbruin en ga zo maar door. De kleur bruin is misschien wel de meest voorkomende kleur in het dagelijks leven. De natuur, bestaat veelal uit bruintinten, maar ook diverse meubels in je huis zullen een bruintint dragen. Het is een kleur die je elke herfst weer in de nieuwe collecties ziet. Dit omdat het een zachte en vertrouwde kleur is. Bijna elke kleur staat prachtig bij bruin. Dit maakt de kleur bruin ideaal voor vloerkleed.

Bruin in je huis

De kleur bruin in je interieur roept bij veel mensen een nostalgisch gevoel op. De meeste mensen zien gelijk de woonkamer van hun opa en oma voor zich: enkel donkerbruine eikenhouten meubels. Maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden met de kleur bruin. Denk aan diverse hout tinten, leren banken en bruine stofferingen. De kleur is ideaal omdat het een rustgevende factor is en met bijna alle andere kleuren te matchen valt. Denk bijvoorbeeld aan diverse tinten blauw; van Zeeblauw tot marine blauw en de donkerste kleuren blauw. Maar ook vrolijke kleuren als rood, oranje en geel gaan goed samen met houttinten. Of wat dacht je van groen; zo heb je de natuur in huis!

Een bruin vloerkleed is perfect als je bruin niet als hoofdtoon hebt. Doordat het tapijt op de vloer ligt, pakt het niet alle aandacht maar geeft het wel de warme binnenkomst die je kan verwachten van de kleur bruin. Zo staat een lichtbruin tapijt perfect bij heldere kleuren en kan je een donkerbruin tapijt goed matchen in een stoer interieur.

Wat is de betekenis van bruin?

De kleur bruin staat voor degelijkheid, warmte, aarde en gewone dagelijks leven. Het is een kleur voor mensen die bij hun roots blijven, hard werken en betrouwbaar zijn. de kleur is door de eeuwen heen nooit populair geweest. In de middeleeuwen werd het een lelijke kleur gevonden, alleen arme boeren, bedelaars en knechten droegen de kleur bruin. Ook in de verdere christelijke cultuur is bruin altijd een kleur van nederigheid geweest.

Divers aanbod in de tapijtenwereld

In de Perzische wereld worden bruine vloerkleden niet breed vertegenwoordigd. Veel handgeknoopte Perzische tapijten zijn een combinatie van rood en blauw. De details worden vaak gemaakt met beige, groen of geel. Hierdoor is de algehele uitstraling van veel vloerkleden wel bruin. Als je echter het tapijt bestudeerd zie je dat het uit veel meer kleuren bestaat. Dat is de verassende schoonheid van veel Perzische tapijten! Tegenwoordig zijn er verschillend kleur vloerkleed, wat exclusieve goud vloerkleden die meestal van zijde zijn gemaakt bijvoorbeeld .

Wie een geheel egaal bruin vloerkleed wil, komt uit bij moderne tapijten van de laatste jaren. Hierin is een divers aanbod van donkerbruin tot bijna wit/beige en van een hoge pool tot een plat kaal vloerkleed. Maar een bezoekje aan de tapijten uit Nepal is ook zeker de moeite waard. Het zijn handgeknoopte prachtige tapijten , meestal met een enkel detail maar in sommige gevallen ook egaal bruin.

Er is dus voor iedereen en ieder interieur wel een prachtig bruin vloerkleed te vinden. Of je nu meer van bohemian stijl houdt of de stoere leren stijl, in de tapijtenwereld is voor ieder wat wils!