Welke prijsklasse zoek je
12 Resultaten

Blauw

Ontdek wat authentieke Perzische tapijten bijzonder maakt.

Meer informatie
    Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Blauw vloerkleed, smurfenblauw, koningsblauw, babyblauw, donkerblauw, zee blauw, blauwgroen, marine blauw en ga zo maar door. Het is een kleur die nooit uit de mode zal gaan. Niet in kleding en niet in interieurstijlen. Omdat het met zoveel andere kleuren prachtige te combineren is, zie je het vaak als ondertonen in diverse omgevingen. Denk aan de blauwe spijkerbroeken die al tientallen jaren dominant zijn op het gebied van mode, maar ook blauw vloerkleed, behang of tegels. Zelfs de kleuren zalmroze, beige en donkergroen die tegenwoordig hip zijn, staan super bij de kleur koningsblauw of grijsblauw.

Blauw voor op de vloer

Ook op het gebied van tapijten is veel verkrijgbaar in de kleur blauw. Denk aan Perzische tapijten, maar ook in Nepalese en Oosterse tapijten komt deze kleur regelmatig voor. Denk aan egale Perzisch tapijt blauw zoals vaak bij Nepalese tapijten wordt gevonden, maar ook enkel een blauwe ondertoon zoals bij diverse tapijten. Deze worden dan verder opgevuld met beige, rode of groene details. Dit geeft het tapijt een warme fleurige en bijzondere uitstraling. Een Nepalees egaal tapijt zorgt vaak voor rust en een egale uitstraling. bekijk hier vloerkleed groen.

Wat betekent blauw?

Deze kleur staat voor diepte en stabiliteit. Zo zie je vaak blauwe pakken bij mannen of vrouwen, dit straalt vertrouwen, professionaliteit en wijsheid uit. Zo geven ze je een goed gevoel als ze je iets verkopen of vertellen. Om vertrouwen in je kantoor of huis te creëren zijn blauwe vloerkleden een ideale uitkomst. Mensen voelen zich op hun plek. Leg je bijvoorbeeld een Perzisch tapijt blauw in een kantoor dan zullen klanten je serieuzer nemen en je zien als professioneel en zelfverzekerd. Blauw kan daarnaast ook verkoeling brengen, denk aan de kleuren ijsblauw, lichtblauw en knalblauw. Dit roept een zakelijk gevoel op.

Blauw zorgt voor rust en minder eetlust

In een woonkamer kan een blauw tapijt een kalmerend effect hebben. Uit studies is gebleken dat blauw de stofwisseling in je lichaam vertraagt, hierdoor worden mensen rustig. Dus wil je mensen een vertrouwend en rustig gevoel geven? Dan past de kleur blauw perfect in je interieur. Wil je dat blauw niet de overhand heeft, ga dan enkel voor een blauw tapijt. Deze zal wel in het oog blijven maar zich soepel mengen in de overheersende kleuren van je interieur. Een blauw Perzisch tapijt in de keuken of eetkamer is daarentegen een minder goed idee. Door de kleur blauw wordt de eetlust van mensen onderdrukt.

Nog niet zeker van welke maat vloerkleed past het beste? 200×300 cm tapijten zijn meestal de standaard maten.

Met welke kleuren kan ik blauw combineren?

Een gehele blauwe kamer is meestal geen goed idee. Het combineren van kleuren werkt goed in het menselijk brein, het is daarom belangrijk om de juiste kleuren erbij uit te zoeken. De basiskleuren wit, licht grijs en donker grijs gaan geweldig samen met donkerblauw. Hierdoor creëer je een zakelijke uitstraling. Om een meer huiselijke en vriendelijkere sfeer te creëren is het belangrijk om blauw te combineren met een warme kleur. Bijvoorbeeld de kleur zalmroze of beige. Maar ook alle houttinten gaan goed samen met licht of donkerblauw. Licht oranje of mostergeel zorgen voor een warme maar zakelijke uitstraling. Doordat blauw en geel tegenover elkaar staan worden dit ook wel contrasterende kleuren genoemd. Het effect hiervan is een meer schreeuwende en emotievolle sfeer. Dit is geliefd bij mensen die voor zelfverzekerdheid, kracht en moed staan. Dit zou je ook als onderneming uit kunnen stralen.

Wat wil je uitstralen?

Het is belangrijk om goed na te denken over de kleur vloerkleed. Of het nu je eigen huis of een kantoor is. Met kleuren straal je, bedoeld of onbedoeld, een bepaald beeld, mening en sfeer over. Met blauw zit je echter bijna altijd wel goed. Het is een warme maar ook zakelijk en huiselijke sfeer. Daarnaast heeft blauw zoveel varianten. Van smurfen blauw tot donker blauw. En van babyblauw tot grijsblauw. Voor iedere sfeer, smaak en gewenste uitstraling zit er wel wat tussen. Alle kleuren worden vertegenwoordigd in de wereld van tapijten en vloerkleden. Zo worden in Perzische tapijten meestal de donkere kleuren blauw gebruikt, in Nepalese tapijten zie je meer lichter en koningsblauw. Vaak zijn oude handgeknoopte Perzische en oosterse tapijten wat vervaagd waardoor de kleur blauw meer weg heeft van grijsblauw of wit blauw en een vintage look krijgt.