Welke prijsklasse zoek je
12 Resultaten

Roze

Ontdek wat authentieke Perzische tapijten bijzonder maakt.

Meer informatie
    Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

baby roze, zachtroze, perzikroze, lilaroze, roodroze of meer oranje roze, je kan met deze kleur echt alle kanten op! Misschien denk jij bij roze aan een kleur voor meisjes van een jaar of 7. Maar roze is zoveel meer dan alleen prinsessen roze! Alleen al de zacht roze kleuren en beige tinten staan prachtig in ieders interieur! Wil je wel een beetje warmte in je huiskamer, maar liever niet teveel roze dan is het roze vloerkleed een geweldige optie! Een zacht roze tapijt of vloerkleed verschuilt zich subtiel achter de meubels maar geeft wel het warme gevoel!

Allereerst wat betekent de kleur roze?

Roze wordt altijd nog gezien als een overwegend vrouwelijke kleur. Het wordt als kalmerend en passioneel ervaren. Het heeft niet de kracht van rood en wit, maar zit er speels tussen in. Het geeft een liefelijke maar energie boost aan je interieur. Het speelse van de kleur komt omdat het een vrolijke kleur is, maar ook een zoete kleur. Denk maar aan die cup cakes met snoepjes bovenop de slagroom. Veel snoep is roze, waardoor het voor veel mensen wordt geassocieerd met hun jeugd, vrijheid en speelsheid. Maar roze heeft ook een passionele kant, die is gewaagd, spannend, wil flirten en een vleugje drama bij zich heeft. Het is een kleur die symbool staat voor relaties en liefde.

Met welke kleuren kan ik roze combineren?

Roze is een makkelijke kleur die met bijna elke andere kleur wel samen gaat. Ga je voor een energie maar veilige sfeer dan zit je goed met de kleuren wit, lichtgrijs, of geel en lichtgroen. Ga je meer voor een spannende sfeer dan staan de kleuren donkergroen, zwart, donker grijs en blauw prachtig bij roze!

Roze voor op de vloer

Op het gebied van tapijten zijn er diverse soorten die de kleur roze met zich dragen. Allereerst heb je natuurlijk de egale roze vloerkleden. Deze zie je vaak terug op meisjeskamers. Gaan we richting met Midden-Oosten en bestuderen we de Perzische en Oosterse tapijten, dan is er veel meer verkrijgbaar in het roze. Denk aan roze, gecombineerd met andere kleuren als groen, blauw en wit. Maar ook oud roze tapijten met een motief. Rechte lijnen, cirkels en ondefinieerbare motieven. Liever wat lichter kleur? Een vloerkleed goud is dan betere optie.

Het gave van Perzische roze tapijten is dat ze vaak een vintage look hebben. Door de jaren heen zijn de kleuren van veel tapijten vervaagd, dit maakt dat ze er zanderig uit komen te zien. Voor de liefhebber van subtiel roze in zijn huis is dit een uitkomst! Wie meer voor de passie en energie gaat kiest voor een Oosterse variant. Het roze van oosterse tapijten is meer richting het rood en regelmatig gecombineerd met bruin of donkerrood. Bijna alle oosterse tapijten bevatten drukke motieven en veel detail.

Wie voor een rustigere roze variant gaat, maar een enkel detail zou willen, wordt verrast door de Nepalese varianten. De prachtige vloerkleden bestaan uit een egaal zacht roze kleur met aan de rand een gedetailleerde prachtig ontworpen rand van bloemen, abstracte vormen of motieven.

Kortom, een roze tapijt past in ieders stijl! Door het brede aanbod, uit verschillende landen, is er oneindig veel keuze. Of je nu liever de passie van je interieur laat springen of liever voor wat subtiele warmte gaat: een roze tapijt is met diverse kleuren prachtig te combineren!