Vloerverwarming tapijt

Heeft u vaak koude voeten als u aan de keukentafel zit? Oogt uw woonkamer soms iets te kill? Of bent u opzoek naar iets groots en iets dat opvult voor uw keuken of woonkamer. Geef dan uw meubels de aandacht die ze verdienen en schaf een tapijt aan. Niet alleen uw meubels krijgen een goeie ondergrond, maar u verfraait ook nog eens uw huis.

Aanschaffen van een tapijt

De aanschaf van een vloerkleed is altijd spannend. Maar als u eenmaal de juiste hebt gevonden, dan zie je alleen nog maar de voordelen. U brengt cultuur, geschiedenis en een unieke sfeer aan in uw huis en u hebt nooit meer koude voeten. Hoe goed klinkt dat?! Ik hoor u al denken: ‘Geen koude voeten meer? Is dat een voordeel? Ik heb al vloerverwarming.’ Een hele terechte vraag. Is zo’n kleed dan nog wel nodig. Jazeker! In de koude dagen die Nederland kent heb je daardoor nooit meer koude voeten en extra comfort. Daarnaast staat een tapijt natuurlijk heel mooi in uw kamer. Wel moet je uitkijken met de combinatie vloerkleed en vloerverwarming, dit gaat namelijk niet altijd goed.

Een vloerkleed heeft van zichzelf een isolerende werking. Als de kamer erg warm wordt, dan kan het vloerkleed de warmte tegenhouden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je moet daarom rekening houden bij het uitkiezen van een tapijt met de volgende dingen.

Welke tapijten zijn geschikt voor vloerverwarming?

Zo moet je kijken naar de tapijtrug van een kleed. Deze laag vind je aan de onderkant van het tapijt. Deze laag kan een open en dichte rug hebben. Bij een open rug kan de warmte goed door het tapijt heen. Hierdoor kan de warmte van de vloerverwarming nog steeds omhoogstijgen en de ruimte verwarmen. Geweven en geknoopte tapijten behoren tot deze groep. Een echte aanrader dus. Als het tapijt een dichte rug blijkt te hebben, dan is hij niet geschikt voor een vloer met vloerverwarming. Een dichte rug houdt namelijk warmte tegen. Uw kamer heeft dan warmteverlies, waardoor de vloerverwarming niet goed zijn werk kan doen.

Wat is aan te raden?

De combinatie vloerverwarming en tapijt kan wel wanneer het tapijt gemaakt is van wol. Deze grondstof zorgt voor genoeg luchtgaten tussen de knopen door, waardoor warmte door het tapijt heen geleid kan worden. Ideale combinatie dus. De wol dat wij gebruiken in onze tapijten is ook nog is duurzaam! Dubbele voordelen dus. Daarnaast kunnen handgeknoopte tapijten ook samen met vloerverwarming. Door deze op uw vloer neer te leggen heeft u niet alleen een mooie nieuwe aanwinst, maar ook nog een tapijt dat goed warmte geleid. Doordat het tapijt met knopen is gemaakt zit er ook hierin genoeg ademruimte, waardoor de warmte door het tapijt kan stromen. Uw kamer zal er niks van merken als dit mooie tapijt op uw vloerverwarming ligt.

 

Handgeknoopte tapijten van natuurlijke materialen

Om deze reden hebben wij in ons assortiment alleen maar duurzame wollen en handgeknoopte tapijten liggen. Uw aankoop is dus sowieso geschikt voor een vloerverwarming. Ook als u geen vloerverwarming heeft kunt u met een gerust hart deze later nog steeds neerleggen. U hoeft zich bij ons dus geen zorgen te maken over eventuele extra nadenkstappen of dat u niet uit ons hele assortiment kunt kiezen. Dat kan namelijk wel! Als u een tapijt wilt aanschaffen dat bestendig is tegen vloerverwarming: twijfel dan niet langer en bekijk ons aanbod tijdens een winkelbezoek of op onze website. We zien uw bestelling van een prachtig tapijt graag tegemoet!