Samenwerking Pooya en Wim Delvoye voor het Noordbrabants museum

De Belgische kunstenaar Wim Delvoye staat bekend om zijn unieke en innovatieve kunstwerken, die speels, uitdagend en rebels zijn. Zijn werk is gekenmerkt door ambacht en tegenstellingen. In de eerste solotentoonstelling van de wereldwijd bekende kunstenaar in ons land, die te zien is in het Noordbrabants Museum, kan je een magisch overzicht van zijn werk bekijken. Pooya Mottaghi had de eer om samen te werken met Delvoye.

Delvoye staat bekend om zijn speelse, uitdagende en rebelse kunstwerken, die bol staan van ambacht en tegenstellingen. Bezoekers kunnen een indrukwekkend overzicht van zijn werk verwachten, waaronder zijn laatste collectie koffers met patronen van Perzische tapijten.

Delvoye heeft een passie voor traditionele ambacht en handwerk, waardoor hij een bijzonder afwisselende verzameling kunstwerken heeft gemaakt, van gasflessen beschilderd in Delfts Blauw tot glas-in-loodramen met röntgenfoto’s van het menselijk lichaam. Hij speelt graag met tegenstellingen door alledaagse voorwerpen zoals koffers, autobanden en strijkplanken te combineren met waardevolle materialen en godsdienstige afbeeldingen.

Wim Delvoye werkt graag samen met specialisten uit diverse landen om de hoogste kwaliteit te bereiken in zijn werk. Hij reist naar ambachtelijke werkplaatsen en fabrieken over de hele wereld in zoektocht naar de perfectie. Een voorbeeld hiervan is zijn serie aluminium koffers, die hij liet versieren met Perzische tapijten patronen.

Audiotour


In de audiotour “Twee keer kijken” die door productiehuis Horens is gemaakt, gaan verschillende mensen, zoals een bisschop en een betontechnoloog, een erotiekwinkel eigenaar en een radioloog, een Perzische tapijten deskundige en een bagagemedewerker van een vliegveld, in gesprek over het werk van Delvoye en de tegenstellingen die erin te vinden zijn.

Pooya had de eer de eer om samen te werken met het museum voor deze tentoonstelling. In het museum is een audiotour beschikbaar waarin Pooya vertelt over de patronen in de tentoonstelling en wat ze zo bijzonder maakt.

Bezoek het Noordbrabants museum


Nieuwsgierig geworden? Je kunt de collectie van Wim Delvoye met daarin de samenwerking met Pooya tot en met 29 januari bewonderen in het Noordbrabants museum. Bezoekers kunnen de unieke koffers met Perzische tapijten patroon in levende lijve bekijken en de audiotour beluisteren om meer te weten te komen over de achtergrond van het werk en de samenwerking tussen de kunstenaar en Pooya Mottaghi. Lees meer over deze prachtige tentoonstelling op de website van het Noordbrabants museum.