Aanschaf van een Perzisch tapijt in Den Haag

Perzisch tapijt Den Haag levert prachtige originele Perzische tapijten van hoogwaardige kwaliteit. Het zijn unieke tapijten die sfeer uitstralen en bij meerdere soorten interieur passen. Als u een Perzisch tapijt in Den Haag besteld heeft u tevens 30 dagen bedenktijd, betaalt u geen verzendkosten en kunt u binnen twee werkdagen je tapijt al verwachten. Als u niet tevreden bent kun je het tapijt dus binnen 30 dagen kosteloos retour sturen. Kennis van het vakmanschap en gebruik van exotische materialen uit het midden oosten staan centraal.

Keuze Perzisch tapijt Den Haag

Er is veel keuze uit Perzische tapijten. Verschillende patronen, materialen en originaliteit. Het is handwerk en de tapijten zijn daarom uniek. Ook worden er bijzondere tapijten geïmporteerd uit het midden oosten. Zoals echte authentieke tapijten die veel waard zijn. De tapijten in het aanbod zijn zeer divers qua soort, afmetingen en comfort. Van goedkopere tot hele dure exclusieve wollen klassieke tapijten. Er is een speciale collectie van antieke tapijten met ruime keuze. Tevens zijn de tapijten van hoge kwaliteit en gaan ze lang mee. Daarnaast zit er op alle Perzische tapijten uit de collectie twee jaar garantie. Tevens beschikken alle tapijten over een echtheidscertificaat, zo weet u zeker dat u geen namaak koopt. Ook staat er bij uit welk land het tapijt komt.

Niet elk tapijt is een Perzisch tapijt, er zijn in de collectie verschillende soorten tapijten uit verschillende landen. Het zijn souvenirs die wereldwijd worden verkocht. De techniek die wordt gebruikt voor het maken van tapijten is knopen. Dit is een ware ambacht waar veel tijd in wordt gestoken. Hoe gedetailleerder hoe hoger overigens de prijs is. Er worden verschillende knooptechnieken gebruikt waaronder de symmetrische techniek of asymmetrische knooptechniek, jufti en Tibetaanse knooptechniek. Elke knooptechniek is weer anders en zo ontstaat een variatie aan patronen en bepalen ze de dichtheid van het tapijt. Bij Perzische tapijten worden vooral symmetrische en asymmetrische knooptechnieken gebruikt. In het maken van tapijten van hoge kwaliteit met een grotere knoopdichtheid per vierkante meter zit overigens veel meer werk dan de wat eenvoudigere tapijten met een kleinere knoopdichtheid. Dat verschil zult u ook in de prijzen tegenkomen. Ook zit er een verschil in de details van het patroon. Hoe sterker en dichter de knopen hoe scherper en het patroon is en hoe meer details er te zien zijn. Ook zijn er nep tapijten in omloop die er op het eerste oog uitzien als tapijten met hoge knoopdichtheid, deze Bochara tapijten uit Pakistan zijn niet met dezelfde techniek vervaardigd waardoor de kwaliteit van het patroon een stuk waziger is dan bij een echt tapijt waar veel werk in zit. Bochara’s zijn op eenvoudigere wijze geknoopt en vaak ook zeer snel.

Advies voor woning en interieur

Bij een Oosterse woning is een Perzisch tapijt onmisbaar. Tevens passen de tapijten vrijwel in elke interieurstijl en bij elke vorm. Ook bij een klassiek en modern Interieur kan een Perzisch tapijt erg mooi staan. Omdat een Perzisch tapijt veel patronen bevat staan ze het mooiste bij een rustig niet al te druk interieur. Ze kunnen bijvoorbeeld heel mooi tegen een strakke witte muur hangen. Ook op een houten vloer passen ze heel goed. Ze vallen zeker op in het interieur. Perzisch tapijt in Den Haag kan u heel goed adviseren welk soort tapijt in uw Interieur past.

Verhuur en service

Is het tapijt niet goed, beschadigd of vervuild? Het tapijt kan gratis worden opgehaald voor reiniging en reparatie mits de twee jarige garantie nog van toepassing is. Indien een tapijt slechts voor eenmalig gebruik nodig is zoals voor een evenement, markt, bruiloft of bijvoorbeeld een foto of filmdecor kan een tapijt worden gehuurd. Speciaal voor evenementen en gelegenheden kunt u tegen scherpe tarieven huren en als u het tapijt langer nodig heeft kunt u het ook aanschaffen. U kunt uw tapijt ook weer inruilen en zo kunnen tapijten opnieuw worden verkocht als tweedehands tapijten. Indien deze er nog goed uit zien of antiek zijn bijvoorbeeld. Een Perzisch tapijt is vaak erg gewild en al een bijzonder kunstwerk op zich.