Perzisch tapijt Amsterdam

Perzische tapijten zijn populair en enorm beroemd. Het is geen geheim dat de reden hun adembenemende kwaliteit is. De handgeknoopte methode, natuurlijke kleuren en wollen materiaal kenmerken de luxueuze Perzische tapijten zoals ze in Perzië worden geproduceerd. Met hun traditionele patronen en kleuren hebben ze een hoge waarde en is het echt een pronkstuk in uw huiskamer. Maar waar kan je deze in Amsterdam en omgeving het beste aanschaffen? Traditionele Perzisch tapijt Amsterdam koop je het beste bij tapijtenkelim. Wij verkopen al generaties lang de mooiste Perzische tapijten. We verkopen enkel hoogwaardige tapijten van over de hele wereld en alle tapijten zijn handgeknoopt.

Bij TapijtenKelim hebben wij de mooiste Perzische tapijten . Ook bieden wij vele voordelen, waaronder: gratis levering en retour binnen Amsterdam, persoonlijk advies in huis, interieur advies, het verhuren van tapijten voor evenementen, gratis ophalen en retour voor eventuele reparatie en reinigen, inruil van tapijten en inkoop en nog veel meer. Aarzel niet ons te contacteren! Ons team staat klaar uw vragen te beantwoorden. Daarom beste keuze voor uw Perzisch tapijt in Amsterdam.

Hoe herken je een echt handgeknoopt oosters tapijt?

 

Het is niet altijd heel eenvoudig om een handgeknoopt tapijt te onderscheiden van een tapijt gemaakt met een machine, als je niet bekend bent met de wereld van oosterse tapijten. Wij gaan hier proberen duidelijkheid te geven wat u moet weten om een authentiek handgeknoopt tapijt te identificeren. In de wereld van oosterse tapijten is er namelijk een duidelijk prijsverschil tussen een tapijt gemaakt met machine en een handgeknoopt tapijt. Niemand wil te veel betalen voor zijn Perzisch tapijt. Het prijsverschil tussen machinaal en handgemaakt kan onder meer verklaard worden door de werktijd van de knopers. Gemiddeld wordt een mechanisch tapijt in één uur gemaakt, terwijl een handgeknoopt tapijt enkele maanden, en zelfs jaren, in beslag zal nemen. Voor de kwaliteit die wij leveren, garanderen wij altijd de beste prijs!


De achterkant van het tapijt


Bij Tapijten Kelim vinden wij het hartstikke leuk om uitleg te geven over het herkennen van een echt authentiek tapijt en leren we onze klanten graag wat bij. De eerste reflex bij het kijken naar het tapijt, is het waarnemen van de knopen op de achterkant van het tapijt. Als de knopen rechte lijnen vormen van dezelfde grootte die doen denken aan een canvas, gaat het om een mechanisch tapijt. In het handgeknoopte tapijt herkennen we het ambachtelijke aspect aan de onregelmatigheid van de knopen, zowel qua uitlijning op de inslag als qua uiterlijk/ vorm.
Het uiterlijk van de franjes
De franjes bevinden zich aan het einde van het tapijt. Als het tapijt handgemaakt is, maken de franjes deel uit van het frame van het tapijt in de continuïteit van de inslag. Ze worden geblokkeerd door een naad, ook wel het stoppunt genoemd, om te voorkomen dat de inslagdraad losraakt. Om gemakkelijk te herkennen of dit een niet-handgemaakt tapijt is, hoef je alleen maar naar het uiterlijk van de franjes aan de achterkant van het tapijt te kijken. Vaak is er een hele strook stof genaaid om de franjes in te steken. Als je je realiseert dat de franjes zijn “toegevoegd”, heb je de zekerheid dat het om een mechanisch tapijt is.


De kleuren aan de achterkant van het tapijt


Bij een handgeknoopt kleed zou je alle ontwerpen en patronen van het kleed aan de achterkant moeten kunnen zien. Let daarbij goed op de kleuren. Als de patronen en kleuren niet veel opvallen en je ziet een soort wit net dat de kleuren maskeert, is dat al een eerste teken dat het tapijt mechanisch is. Het komt omdat een machinaal tapijt gemaakt is van polyester en deze witte lijnen zijn onvermijdelijk.


De gebruikte materialen in het tapijt


Een expert van Perzisch tapijt Amsterdam herkent een mechanisch tapijt met gesloten ogen. Soms kan een simpele aanraking ons binnen enkele seconden vertellen of dit vloerkleed handgemaakt of machinaal gemaakt is. De textuur van het tapijt speelt namelijk een belangrijke rol. Vaak voelt natuurlijke zijde een beetje koeler aan, terwijl synthetische zijde wat warmer voelt.

Deze kleine tip kan helpen om een onderscheid kunnen maken tussen natuurlijke zijde en synthetische zijde. Dit omvat het verwijderen van een klein stukje zijde van het tapijt en het vervolgens verbranden met een aansteker. De reactie van de zijde op de vlam zal je onmiddellijk vertellen of het synthetisch of natuurlijk is. Als de draad smelt, onmiddellijk brandt en een zwarte rook afgeeft, betekent dit dat de zijde synthetisch is. Als het om natuurlijke zijde gaat, stopt de vlam onmiddellijk met branden wanneer je de aansteker weghaalt. Bovendien geeft het een geur af die doet denken aan verbrand haar. bekijk onze Youtube kanaal voor meer informatie.