Het perfecte tapijt kiezen

Als je een perfect vloerkleed zoekt voor uw kamer, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden. We nemen enkele maar belangrijke punten met u door, zodat u de juiste keus kunt maken!

Creëer een visuele aantrekkingskracht

Veel mensen gebruiken meubels of een vloerkleed om de indeling van een kamer te bepalen. Het creëren van een visuele impact gaat echter verder dan een indeling maken. Een goed tapijt is een kunstwerk op zichzelf en niet alleen aanwijzing voor de juiste plaatsing van meubels. Het is belangrijk om een tapijt de juiste plek te geven zodat de pracht tot zijn recht komt en uw smaak en liefde weerspiegelt. Een vloerkleed is meer dan alleen een uiterlijk kunstwerk. Het weerspiegelt je eigen ziel. Het is belangrijk om hierover nadenken bij het kiezen van een tapijt.

1922701

De plaatsing van het tapijt

Houd bij het kiezen van een vorm en maat rekening met de afmetingen van de kamer waarin het vloerkleed komt te liggen. Vierkanten kleden werken het beste in vierkante kamers en rechthoekige kleden staan het mooist in rechthoekige kamers. Ronde vloerkleden, daarentegen, kunnen in iedere vorm kamer worden geplaatst, maar staan het mooist bij rondvormige meubilair. Een ronde eettafel staat er bijvoorbeeld prachtig bij.

Er is geen vaste regel voor de afmetingen van een tapijt. Het is belangrijk om eerst een tapijt te vinden waarvan je echt houdt en dan pas te kijken naar de afmetingen. Er zijn namelijk eindeloze manieren om je meubilair rond een tapijt te ontwerpen. Wel kan het lastig zijn om een tapijt te vinden waar je van houdt en die je ook daadwerkelijk kunt betalen. Het is daarom verstandig niet te veel beperkingen te hebben bij het zoeken naar een perfect tapijt.

1904150

Welk materiaal is perfect?

De mooiste duurzame tapijten zijn diegene die makkelijk schoon te maken zijn en van natuurlijke vezels zoals wol of zijde zijn gemaakt. Plantaardige vezels zoals sisal of kokos kunnen soms goede tweede opties zijn. Sisal komt van de bladeren van een sisal plant. Dit is een meerjarige vetplant in de woestijn. Kokos is gemaakt van een vezelachtige substantie die wordt aangetroffen in de ruimte die de buitenste en interne schil van een kokosnoot verbindt. Deze vloerkleden zijn meestal te vinden in de minder belangrijke kamers in een huis. Ze dienen puur ter eenvoud en opvulling van een kamer.

1915810

Kies een veilig tapijt

Als een tapijt niet zorgvuldig is neergelegd, kan je er zomaar over struikelen. Het is verstandig om een tapijt te kiezen met een zo plat mogelijke uiteinden en hoeken. Een andere oplossing kan een onderlegger onder het tapijt zijn. Deze houdt het tapijt plat.

Voor zeer dunne tapijten zoals plat geweven kelims dient u een zachte onderlegger te gebruiken. Dit zal helpen om het tapijt aan de vloer te verankeren. Daarnaast zal het tapijt minder hard door drukken, zo voel je de betonnen of houten vloer er niet onder. Het voelt als een kussen onder uw voeten en beschermt tegen uitglijden.

Het tapijt onderhouden

Voor zowel kleine als grote tapijten is het inhuren van een professionele tapijtreiniger een wijs besluit. Het neemt veel stress weg over het onderhouden en het verwijderen van vlekken. We raden het aan om tapijten om de paar jaar professioneel te laten reinigen. Ook dient u het tapijt 1x per jaar te draaien zodat het tapijt gelijkmatig slijt.

U dient in uw keuze dus rekening te houden met de praktische aspecten die een tapijt met zich meeneemt. Maar laat het tapijt vooral een weerspiegeling zijn van wie u bent. Als u met uw hart kiest maakt u waarschijnlijk de juiste keuze!

Bekijk onze lopers.   

Dit bericht is gepost in blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *