We investeren vaak veel in onze woningen. Een mooie kleur verf op de muur, een bank die perfect aansluit bij je comfort en een bijzettafel van goede kwaliteit die opgaat in de ruimte. Na al die tijd en moeite wil je graag helemaal tevreden zijn met je inrichting. Eigenlijk wil je het niet toegeven, maar er is toch iets wat er mist. Je laminaat of gietvloer lijkt erg leeg, maar wat is hiervoor een goede opvulling? Een Perzisch of handgeknoopt tapijt is het antwoord op uw vraag. De sfeer, cultuur en geschiedenis deze tapijten met zich meebrengen is precies wat uw kamer nodig heeft.

perzisch tapijt reinigen
Perzisch tapijt reinigen

Ongeluk ?

Als u dan aan het genieten bent van uw kamer die eindelijk af is en u uw ogen niet af kunt houden van uw nieuwe tapijt, dan toch moet u blijven opletten. Uw nieuwe aanwinst kan namelijk zo beschadigd worden. Ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Het kan zo zijn dat u per ongeluk een kopje omstoot en er zo een koffievlek ontstaat op uw nieuwe tapijt. Het tapijt lijkt dan geruïneerd en het lijkt dan alsof je je nieuwe dure tapijt wel kunt weggooien. Dit hoeft u gelukkig niet te denken! Het is namelijk heel goed mogelijk om uw tapijt te reinigen en die koffievlek eruit te krijgen. Wij doen ons beste om uw tapijt te herstellen.

Een Perzisch en handgeknoopt tapijt komen veel dingen kijken. Ten eerste zijn er erg veel verschillende soorten en maten en hebben deze allemaal een andere manier van onderhoud nodig. Zo moet je kijken naar het materiaal van het kleed.  De grondstoffen die in uw kleed verwerkt zijn spelen een grote rol als u uw tapijt wilt onderhouden.

Zonder een professional zal je het kleed bij het zelf reinigen waarschijnlijk moeten weggooien. Voor lang behoud van uw kleed is het dus belangrijk om goed te checken wat u zelf kunt doen en wat u moet laten doen. Ook is het belangrijk om te kijken of uw kleed een hoge knoopdichtheid heeft. Hoe hogere knoopdichtheid, hoe duurder het tapijt. Deze tapijten zijn van hoge kwaliteit en hebben dus ook extra veel professionele aandacht nodig.

Die koffievlek zit dus in uw tapijt en er moet gereinigd worden. Wat komt er dan allemaal bij kijken? Het schoonmaken van een tapijt is een flinke klus en moet grondig en met precisie worden gedaan. Een aantal vlekken en viezigheden kunt u zelf reinigen, maar pas hier goed bij op. Onthoud bijvoorbeeld dat de temperatuur die je voor het water gebruikt nooit te warm mag zijn. De prachtige kleuren in uw tapijt zullen dan door elkaar heen gaan lopen. Zo is door een klein foutje uw dure en mooie tapijt verknoeid en kunt u het zo weggooien.

Het reinigingsproces

Nu je op de hoogte bent van alle zaken die van belang zijn is het tijd om te kijken naar het daadwerkelijke proces van het reinigen. Een Perzisch tapijt schoonmaken klinkt als een flinke klus en dat is het ook. Wat kun je zelf doen als jouw tapijt toe is aan een opknapbeurt? Voordat je ergens mee begint is het goed om te weten dat je erg op moet passen met de temperatuur van het water dat je gebruikt. Net als bij kleding is te warm wassen een erg slecht idee. We weten allemaal wat er gebeurt als je gekleurde en witte was bij elkaar doet en op een te hoge temperatuur wast. Alle kleuren zullen door elkaar heen lopen en alles kan rechtstreeks de prullenbak in. Dit is ook het geval bij een tapijt. Als u te warm water gebruikt tijdens het schoonmaken zullen de kleuren in het tapijt gaan doorlopen en dat is niet meer goed te maken. Controleer dit dus goed voordat je begint met het vloerkleed reinigen.

Als u een groot tapijt in uw bezit heeft, dan is het verstandig om een specialist in te huren. Bedrijven die in het reinigen van Perzische tapijten gespecialiseerd zijn, hebben een stuk meer gereedschap tot hun beschikking om een tapijt grondig te reinigen. Meestal ook met succes. Dit gereedschap gaat ook wat verder dan de mattenklopper die u waarschijnlijk in huis heeft. Uw specialist heeft waarschijnlijk apparaten met de juiste hoeveelheid en kracht om vuil, zand en andere viezigheden uit uw tapijt te verwijderen. Het tapijt blijft hierbij zelfs onbeschadigd! Daarna wordt het tapijt schoongemaakt met een mix van zeepmiddelen en water en gaat door naar een grote centrifuge. Door het tapijt meteen droog te maken hebben de kleuren een kleine kans om hun eigen leven te gaan leiden en uit te lopen. Dit is een standaard manier van reinigen, maar specialisten kunnen natuurlijk ook inspelen op specifieke vlekken. Elke vlek heeft haar eigen aandacht nodig en een specialist die weet hoe hij/zij hiermee om moet gaan. Als u belt naar een specialist, vraag hier dan altijd een offerte bij aan. Zo weet je of het bedrijf waarmee je in contact staat de apparaten, middelen en kennis hebben om uw tapijt daadwerkelijk te reinigen. Zo voorkom je mogelijke schade bij uw partij en geen problemen bij beide partijen. Daarnaast weet je via een offerte ook hoeveel het reinigen kost. Dit kan soms hoog oplopen. Dus door het te checken komt u niet door een hoge rekening verrast worden, maar weet u hoeveel u investeert.

Neem contact met ons op

Uw Perzisch tapijt kan jaren mee, als je er op een goede manier mee omgaat. Wees er zuinig op en laat je tapijt minstens een per twee jaar reinigen. Als het tapijt ligt in een huis met kinderen of huisdieren is twee jaar zelfs niet genoeg. Ga dan voor jaarlijks.

Wilt u dus uw handgeknoopt tapijt laten reinigen? Zoek dan niet verder en neem contact met ons op. Wij hebben verschillende specialisten in dienst met jaren ervaring die uw tapijt reinigen. Onze specialisten gaan grondig en met precisie met uw tapijt om, om zo uw tapijt terug aan te leveren alsof hij net nieuw is. We bezitten over veel verschillende apparatuur om elke tapijt aan te kunnen pakken. Daarnaast kijken we eerst naar het tapijt om zo tot een passelijke prijs te komen. Interesse? Vraag dan bij ons een offerte aan. Deze is geheel vrijblijvend. Ziet u het toch niet zitten, dan is dat oké. Bel of mail ons gerust als u nog vragen heeft over ons werk. Wilt u gebruik maken van onze services, laat het ons dan weten. Dan maken we met u een afspraak om uw tapijt er weer uit te laten zien als vanouds.

Telefoon: +31618699503

E-mail: info@tapijtenkelim.nl

whatsApp contact
whatsApp contact